Η γιορτη του Αγιου Γερασιμου του Νοταρα στην Ιερα Μητροπολη Κορινθου

Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΤΟΥ ΝΟΤΑΡΑ

ΣΤΗΝ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ.

Την Πέμπτη, 15 Αυγούστου 2019, το απόγευμα ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος τέλεσε τον Μέγα Εσπερινό στο Πανηγυρίζον Ι. Ησυχ. Αγ. Γερασίμου Λουτρακίου. Στον λόγο του προς την Ι. Αδελφότητα και τους ευλαβείς προσκυνητές ο σεπτός Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στην Υπεραγία Θεοτόκο, στην Κοίμησή Της, αλλά και στον ασκητικό βίο του Αγ. Γερασίμου ευχόμενος στην Γερόντισσα Ιωάννα και στην Ι. Αδελφότητα η Παναγία μας και ο προστάτης τους Άγιος Γεράσιμος να είναι πηγή έμπνευσης και μίμησης, ώστε να αξιωθούν της Αιωνίου Βασιλείας.

εικόνα_Viber_2019-08-16_11-57-15

Την Παρασκευή, 16 Αυγούστου 2019, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας μετέβη στην Συνοικία των Άνω Τρικάλων και στον εκεί Ι. Προσκυνηματικό Ναό του Αγ. Γερασίμου, πλησίον του Αρχοντικού των Νοταράδων, και τέλεσε την πανηγυρική Θ. Λειτουργία. Την διακονία του λόγου ο Σεβασμιώτατος ανέθεσε, όλως τιμητικώς, στον Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής Αθηνών κ. Απόστολο Νικολαΐδη, ο οποίος αναφέρθηκε στον Εορταζόμενο Άγιο.

DSC05671 (1)

Πριν το πέρας της Θ. Λειτουργίας ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας ευχαρίστησε τον κ. Καθηγητή για το κήρυγμα του και ευχήθηκε στους πανηγυρίζοντες πιστούς να έχουν την ευλογία του συμπατριώτη μας Αγίου, τον οποίο παρεκάλεσε να πρεσβεύει στον Κύριο μας ώστε να παραμείνουμε γνήσιοι Έλληνες και Χριστιανοί Ορθόδοξοι.

DSC05672 (1)

Μετά το πέρας της Ι. Πανηγύρεως ο Σεβ. Μητροπολίτης μας μετέβη στην πλησιόχωρη Ι. Μονή του Αγίου Βλασίου για προσκυνηματικούς λόγους και παρακάθισε, μαζί με τους συνοδούς του, στην Τράπεζα που παρέθεσαν οι Μοναχές της Ι. Μονής.

korinthiatv

WWW.KORINTHIATV.GR ΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

You May Also Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

SuperWebTricks Loading...
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com