Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας Αναστάσιος Γκιολής,παρευρέθηκε στην Ανοιχτή Εκπαιδευτική Ημερίδα με θέμα ¨Πρόληψη και προστασία από φυσικές και ανθρωπογενείς καταστροφές»

Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής, παρευρέθηκε το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019, στην Ανοιχτή Εκπαιδευτική Ημερίδα με θέμα ¨Πρόληψη και προστασία από φυσικές και ανθρωπογενείς καταστροφές» που πραγματοποιήθηκε στην Κόρινθο – στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου Κορινθίων – από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης στο πλαίσιο του προγράμματος Act to Protect.

Στον χαιρετισμό του, στην έναρξη της ημερίδας τόνισε την ανάγκη που έχουμε ως κοινωνία για ενημέρωση και πρόληψη προ του «θεραπεύειν» όπως είπε χαρακτηριστικά ακόμα και με την ιδιότητά του ως ιατρός.

act to protect 10-11-19 03

Γνωρίζοντας τόσο ο ίδιος όσο και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας με την αμέριστη ευαισθησία του και σε αυτό τον τομέα, πόσο σημαντική είναι η ενημέρωση και η σωστή κατεύθυνση πρόληψης σε θέματα διαχείρισης μίας έκτακτης ανάγκης και της αντιμετώπισης των επιπτώσεων μετά από μία φυσική καταστροφή όπως ο σεισμός, η πυρκαγιά και η πλημμύρα.

act to protect 10-11-19 05

Ο Αντιπεριφερειάρχης μεταξύ άλλων είπε πως «είναι ένας τομέας όπου απαιτείται να μην αφήνουμε τίποτα στην τύχη γι αυτό και καθημερινά η Περιφέρεια Πελοποννήσου καθώς και η ΠΕ Κορινθίας, ειδικότερα για την περιοχή, διορθώνει ζημιές των -πριν ενός έτους- καταστροφών της πλημμύρας του Ζορμπά. Πολλά συνεργεία εντός του Νομού καθαρίζουν ρέματα, ανοίγουν νέα αυλάκια και κάνουν ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό προκειμένου να προλάβουμε οιαδήποτε νέα φυσική, τέτοιου μεγέθους, καταστροφή».

act to protect 10-11-19 02

Ακόμα είπε πως θα ήταν συνέπεια πρώτα και ύστερα χαρά, να συμμετέχουμε και να δεχθούμε στην Κορινθία τέτοιου είδους αξιόλογες Ημερίδες, όπου χαρακτηρίζονται από καταρτισμένο προσωπικό και ενέργειες και δράσεις, όπως η θεματική ενότητα με τις οδηγίες για την παροχή Πρώτων Βοηθειών σε περιπτώσεις τραυματισμού, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο αυτής της ημερίδας.

korinthiatv

WWW.KORINTHIATV.GR ΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

You May Also Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com