Η Παιδική Χορωδία και η Γυναικεία Χορωδία OPUS FEMINA στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου

Συναυλία

με την
Παιδική Χορωδία και τη Γυναικεία Χορωδία Opus Femina

Κυριακή 29 Δεκεμβρίου, 7.30μμ

Παιδικά Τραγούδια και Κάλαντα του Φίλιππου Τσαλαχούρη

Διεύθυνση – Διδασκαλία : Φάλια Παπαγιαννοπούλου
Πιάνο : Γιάννης Παπαχριστοδούλου

Κάποτε μου ζητήθηκε να περιγράψω την εικόνα που μου έρχεται στο νου συνειρμικά με την ελπίδα. Απάντησα αμέσως, χωρίς περιστροφές και περιττά σχόλια, πως για εμένα η εικόνα της ελπίδας είναι ένα παιδί που παίζει μουσική. Στο πρόσωπο και στα χέρια ενός παιδιού βλέπω την σωτηρία του κόσμου, αυτήν που ο Ντοστογιέφσκι είδε στην ομορφιά. Περισσότερο από όλες τις μουσικές εκφράσεις της παιδικής μουσικότητας ξεχωρίζω το τραγούδι. Ο ήχος της παιδικής χορωδίας γεννά μέσα μου τη χαρά και το σκίρτημα που συγκρίνεται μόνον με την ίδια τη ζωή…

Τούτα τα λόγια ανήκουν στον Φίλιππο Τσαλαχούρη, διευθυντή των Μουσικών Σχολών του Ωδείου Αθηνών, συνθέτη, μέλος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών ,βραβευμένο από την Ακαδημία Αθηνών για τη γενικότερη προσφορά του στη μουσική.

Την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου, 7.30 βράδυ, στο Δημοτικό Θέατρο της Κορίνθου, οι δύο χορωδίες του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου μας ( η Παιδική Χορωδία και η Γυναικεία Χορωδία OPUS FEMINA) ερμηνεύουν τα παιδικά του τραγούδι. 17 Τραγούδια που γράφτηκαν μέσα σε διάστημα τριάντα χρόνων βασισμένα σε ποίηση μεγάλων ελλήνων ποιητών που τίμησαν την παιδική ψυχή.

 

 

korinthiatv

WWW.KORINTHIATV.GR ΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

You May Also Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

SuperWebTricks Loading...
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com